miércoles, 8 de enero de 2014

L'illa de Mallorca



Mallorca és l'illa que presenta un relleu més variat. Les característiques més rellevants de l’illa des del meu punt de vista són: la seva lluminositat, el contrasts de colors naturals i una intensa olor marina. Tot aixòjuntament amb una riquesa cultural que hi perdura des de molts anys enrereconverteix Mallorca en un indret del planeta bellíssim no només per visitar-lo sinó encara més per viure-hi.
Com hem esmentat abans, el relleu costaner que envolta les illes varia notablement ja que des de la vessant sud-oest fins la nord-oest hi predominen els penya-segats i les platges rocoses envoltades de pins i garriga, mentre que des de la vessant nord-est fins a la sud-est hi predominen les aigües cristal·lines amb platges d’arena blanca i fina repletes de dunes, card marins, pins i savina. A més a més, tot arreu rebosa d’un altre tipus de vegetació molt característica de l’illa, com són alzinespinsoliveresametllersfigueres la qual cosa fa que tot plegat es converteixi en un entorn natural encara més paradisíac.
Una altra peculiaritat que podem trobar a les illes són els pintorescs pobles de muntanya i les seves cases de pedra amb persianes de fusta blaves  o verdes com Valldemossa, Deià o Sóller, o d’altres situats vora la costa, també amb molt d’encant, com Santanyí, Portopetro o Ses Salines.  
Per acabar, no podem deixar de banda allò que ofereix a n’aquest indret un aire de festa i alegría: el patrimoni cultural de Mallorca. Allà on es celebren fires i berbenes o foguerons per San Antoni.

L’entorn natural i l’ambient festiu provoca als illencs un temperament calmós, i més amés, aporta a les Illes un color que dificilment es trobarà a un altre lloc del mòn. Per tant es pot dir que aquells que viuen a Mallorca es troben en un autèntic paradís.




No hay comentarios:

Publicar un comentario